2.Sınıf Matematik Soruları-8

İsimli konu WH 'Sınavlar' kategorisinde, ●ŚOП İKλZ● üyesi tarafından 28 Mart 2011 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: 2.Sınıf Matematik Soruları-8. 2.Sınıf Matematik Soruları-8 1-Eleman sayısı 8 olan kümeye, kaç eleman daha eklersek, eleman sayısı bir deste olur? A)4... 8. Sınıf Matematik Soruları ve Cevapları 2.Sınıf Matematik Soruları ...

  1. 2.Sınıf Matematik Soruları-8



    1-Eleman sayısı 8 olan kümeye, kaç eleman daha eklersek, eleman sayısı bir deste olur?
    A)4 B)3 C)2
    2-Birler basamağı 1, onlar basamağı 8 olan sayı hangi sayıdır?
    A)18 B)81 C)38

    3-İki basamaklı en büyük sayı kaçtır?
    A)90 B)91 C)99
    4-20yarım portakal, kaç bütün portakaldır?
    A)10 B)15 C)20
    5-Çeyrek saat kaç dakikadır?
    A)20dakika B)15dakika C)30dakika
    6-38+27=? İşleminde toplam kaçtır?
    A)55 B)56 C)65
    7-Bir işçi, bir duvarı 16 günde örüyor. 4 işçi aynı duvarı kaç günde örer?
    A)4 günde B)8 günde C)6 günde
    8-Bir sınıfta 12 sıra vardır. Her sırada 3 öğrenci oturmaktadır. Bu sınıfta kaç öğrenci vardır?
    A)24 öğrenci B)26 öğrenci C)36 öğrenci
    9-3 katı 90 olan ayının yarısının 10 eksiği kaçtır?
    A)15 B)5 C)30
    10-Üçgen prizmanın kaç yüzü vardır?
    A)5 B)6 C)8
    Cevap Anahtarları
    1-C 2-B 3-C 4-A 5-B 6-C 7-A 8-C 9-B 10-A
    <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->
    2. SINIF TÜRKÇE SORULARI​
    1-Dilimizde sözcüklerin başında hangi harf bulunmaz?
    A)G B)j C)Ğ

    2-Dilimizde kaç harf (ses)vardır?
    A)29 B)8 C21
    3-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi ismin önüne gelince, o ismin anlamını arttırır?
    A)ihtiyar B)bebek C)adam
    4-Aşağıdakilerden sözcüklerden hangisi ad durum eklerinden birini almamıştır?
    A)moda B)sınıfta C)kapıyı
    5-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi, birden çok varlığı anlatır?
    A)balık C)kiremit C)ulus
    6-“Aman ortaya basma” cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti koyarız?
    A)! B)? C).
    7-Aşağıdaki sözcüklerden hangisi, sözlükte son sayfalarda aranır?
    A)kalem B)jilet C)vazo
    8-“Buraya koşarak geldim.” cümlesinde eylem bildiren sözcük hangisidir?
    A)geldim B)buraya C)koşarak
    9-Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin birden çok anlamı vardır? A)zeytin B)çay C)peynir
    10-“Uçak” ile “hava alanı” arasında bir ilişki vardır. “Tren” ile hangi sözcüğün ilişkisi vardır?
    A)iskele B)istasyon C)otogar
    Cevap Anahtarları
    1-C 2-A 3-A 4-A 5-C 6-A 7-C 8-A 9-B 10-B

    2.Sınıf Öğretmeni
    Emine MUCAN
    28 Mart 2011
    #1
soru sor