Açılar Test Soruları

İsimli konu WH 'Sınavlar' kategorisinde, ●ŚOП İKλZ● üyesi tarafından 14 Nisan 2011 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Açılar Test Soruları. Açılar Test Soruları 1. 64 derecelik açının dik açı olabilmesi için kaç eklemeliyiz? A)45 B)90 C)26 D)15 2. Ölçüsü 180 derece olan açı hangisidir?... Geometri-Üçgende açılar çalışma soruları Üçgende Açılar Tam 160 soru (test) ...

  1. Açılar Test Soruları



    1. 64 derecelik açının dik açı olabilmesi için kaç eklemeliyiz?

    A)45
    B)90
    C)26
    D)15

    2. Ölçüsü 180 derece olan açı hangisidir?

    A)Dar açı
    B)Geniş açı
    C)Doğru açı
    D)Tümler açı

    3. Birbirini 90 dereceye tamamlayan iki açıya ne ad verilir?

    A)komşu açılar
    B)tümler açılar
    C)bütünler açılar
    D)yöndeş açılar

    4. Bir üçgenin iç açılarının ölçüleri toplamı kaç derecedir?

    A)180
    B)90
    C)360
    D)100

    5. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 8 katına eşittir.Küçük açı kaç derecedir?

    A)80
    B)20
    C)45
    D)30

    6. Aşağıdakilerden hangisi kenarlarına göre üçgen çeşididir?

    A)geniş açılı üçgen
    B)dik üçgen
    C)dar açılı üçgen
    D)eşkenar üçgen

    7. 45 derecelik bir dar açı, en az kaç derece daha büyürse geniş açı olur?

    A)45 derece
    B)46 derece
    C)90 derece
    D)91 derece

    8. Saat tam 6 iken akrep ve yelkovan arasındaki açı kaç derecedir?

    A)60 derece
    B)90 derece
    C)120 derece
    D)180 derece

    9. s(A)=47 derece, s(B)=61 derece ise s(C)=?

    A)70
    B)71
    C)72
    D)73

    10. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Ölçüsü 90 dereceden küçük olan açılara dar açı denir.
    B)Ölçüsü 90 derece olan açılara geniş açı denir.
    C)Geniş açının ölçüsü 90 dereceden büyüktür.
    D)Dik açıların ölçüsü 90 derecedir.


    11. Ölçüleri toplamı 105 derece olan iki açının tümleyenlerinin toplamı kaçtır?

    A)75
    B)85
    C)95
    D)175

    12. Saatiniz tam üçü gösterirken oluşan açı kaç derecedir?

    A)45
    B)60
    C)25
    D)90

    13. Aşağıdakilerden açılardan hangilerinin ölçüleri eşittir?

    A)bütünler iki açı
    B)tümler iki açı
    C)ters iki açı
    D)42 derece ve tümleri

    14. Bütünler iki açıdan biri 100 derece ise diğeri kaç derecedir?

    A)80
    B)45
    C)90
    D)180

    15. 40 derecenin tümlerinin bütünleri kaçtır?
    A)50
    B)140
    C)90
    D)130

    16. En büyük geniş açı ile en küçük dar açının toplamı kaç derecedir?


    A)90
    B)180
    C)179
    D)181

    17. Açıları ne ile ölçeriz?

    A)Pergel
    B)Cetvel
    C)İletki
    D)santimetre

    18. İki arkadaş birbirine dik konumlarda hareket etmek istiyor.Hangi yol doğrudur?www.matematikcifatih.tr.gg

    A)kuzey-güney
    B)kuzey-doğu
    C)kuzeydoğu-güneybatı
    D)güneybatı-doğu

    19. İkizkenar bir üçgenin taban açılarından birisi 50 derecedir. Tepe açısı kaç derecedir?

    A)20
    B)80
    C)30
    D)50

    20. Bir doğru üzerinde oluşan 3 açıdan 2 tanesinin toplamı 75 derecedir.Diğer açının bütünleri kaçtır?

    A)75
    B)90
    C)105
    D) 180

    21. Bir tam açının ölçüsü kaç derecedir?
    A)360
    B)180
    C)90
    D)0

    22. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A)komşu bütünler açıların her ikiside dar açıdır.
    B)bir dik açının bütünleri geniş açıdır.
    C)ters açıların ölçüleri eşittir.
    D)bir dar açının komşu bütünleri dar açıdır.

    23. [KL ve [KM ışınlarının oluşturduğu açı aşağıdakilerden hangisi olamaz ?

    A)LKM açısı
    B)K açısı
    C)MKL açısı
    D)KML açısı

    24. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)yöndeş açıların ölçüsü eşittir.
    B)tümler açıların ölçüsü eşittir.
    C)dış ters açıların ölçüsü eşittir.
    D) karşı konumlu açıların toplamı 180 derecedir.

    25. Açıyı iki eş parçaya ayıran ışına ne ad verilir?
    A)doğru
    B)kenarortay
    C)açıortay
    D)yükseklik

    CEVAPLAR:

    1)C 6)D 11)A 16)B 21)A
    2)C 7)B 12)D 17)C 22)C
    3)B 8)D 13)C 18)B 23)D
    4)A 9)C 14)A 19)B 24)B
    5)B 10)B 15)D 20)A 25)C
    14 Nisan 2011
    #1
soru sor