Besinlerin protein ve kalori içeriği

İsimli konu WH 'Anne Ve Çocuk' kategorisinde, yesilalici üyesi tarafından 20 Nisan 2008 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Besinlerin protein ve kalori içeriği. Besin grupları 1 porsiyon ölçüsü Miktar Kalori (kcal) Protein (g) Etgrubu Yumurta 1 adet 50 g 70 kalori 6 g protein Köfte 1 adet... Yiyeceklerin ve Besinlerin Alerjik Reaksiyonları Besinlerin kalori değerleri: ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Besin grupları
    1 porsiyon ölçüsü

    Miktar

    Kalori (kcal)

    Protein (g)



    Etgrubu




    Yumurta​
    1 adet
    50 g
    70 kalori
    6 g protein
    Köfte​
    1 adet (yumurta kadar)
    30 g
    70
    6
    Kıyma​
    1 köfte kadar
    30 g
    70
    6
    Tavuk​
    1 köfte kadar
    30 g
    70
    6
    Bahk​
    1 köfte kadar
    30 g
    70
    6
    Kuru baklagil​
    3-4 yemek kaşığı
    40-50 g
    60-70
    8-10
    Süt grubu




    Süt-yoğurt​
    1 su bardağı
    200 ml
    125
    6
    Peynir​
    1 kibrit kutusu
    30 g
    70
    6
    Ekmek grubu




    Ekmek​
    1 ince dilim, tost ekmeği kadar
    25 g
    70
    2
    Pilav (bulgur-pirinç)​
    3-4 yemek kaşığı tepeleme
    50-60 g
    175-200
    4
    Makama​
    3-4 yemek kaşığı tepeleme
    50-60 g
    175-200
    4
    Çorba​
    1 kâse
    15-20
    100-125
    2
    Patates​
    1 orta boy
    100 g
    70
    2
    Börek​
    1 orta dilim, 2 kibrit kutusu kadar
    80-100 g
    125-150
    2-4
    Bisküvi (tuzlu)​
    3-4 adet, büyük boy
    20 g
    100
    2-3
    Grisini (sade)​
    3-4 adet
    20 g
    75
    2
    Sebze-meyve grubu




    Havuç​
    1 orta boy
    100 g
    40
    1
    Domates​
    1 orta boy
    100 g
    25
    1
    Pişmiş sebze (etsiz)​
    3-4 yemek kaşığı
    150-200 g
    100
    1
    Elma, iı.uz, portakal, vb​
    1 küçük boy veya biiyük boy yarısı
    100 g
    50
    0
    Çilek, kiraz, kayısı, erik, vb​
    1 su bardağı veya 1 kâse
    80-100 g
    50
    0
    Yağ grubu




    Tereyağı, margarin​
    1 tatlı kaşığı silme
    5g
    45
    0
    Zeytinyağı, mısırözü,




    ayçiçek, soya, kanola, vb​
    1 tatlı kaşığı
    5g
    45
    0
    Zeytin (siyah, yeşil)​
    5-6 adet
    15-20 g
    40
    0
    Fındık, ceviz​
    5-6 adet
    10 g
    50-60
    1
    Şeker grubu




    Şeker​
    1 yemek kaşığı (silme) veya 2-3 adet kesme
    10 g
    40
    0
    Reçel​
    1 yemek kaşığı (silme)
    15 g
    50
    0
    Sponsorlu Bağlantılar
    20 Nisan 2008
    #1
  2. teşekkürler
    21 Nisan 2008
    #2
  3. paylaşım için sağol
    19 Eylül 2008
    #3
  4. paylasım ıcın saol kardes süper olmus ödewim vardı 100 aldım bu ödewden :tamam:
    12 Kasım 2008
    #4
soru sor