Bohça Böreği Nasıl Katlanır Kıymalı Bohça Böreği

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, TRUzman üyesi tarafından 20 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Bohça Böreği Nasıl Katlanır Kıymalı Bohça Böreği. Arkadaşlar Bohça Böreği Nasıl Katlanır Kıymalı Bohça Böreği ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, bohça böreği nasıl katlanır... Peynirli Bohça Böreği Tarifi Bohça Böreği ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Arkadaşlar Bohça Böreği Nasıl Katlanır Kıymalı Bohça Böreği ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, bohça böreği nasıl katlanır ve kıymalı bohça böreği hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Bu konu umarım işinize yarar.

    kiymali pohca kiymali bohca kare börek nasıl yapılır kiymali bohca tarifleri boça tarivini ve izle

    Bohça Böreği Nasıl Katlanır Kıymalı Bohça Böreği

    Kıymalı Bohça Böreği



    Kıymalı Bohça Böreği (Milföy) Tarifi - 1


    Malzeme

    • 10 adet milföy
    • 300 g kıyma
    • 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
    • 2 adet kuru soğan
    • 2 adet dolmalık biber
    • 3 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 adet domates
    • Tuz ve karabiber
    • Üzeri için:
    • Yumurta sarısı
    • Kekik

    Hazırlanışı
    1. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın.
    2. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
    3. Domatesin kabuğuğunu soyup, küp küp doğrayın.
    4. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıymayı ve kimyonu ilave edip, kıyma kavrulup, suyunu çekinceye kadar kavurun.
    5. Kıyma pişince içine piyazlık doğranmış kurusoğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pemebeleşinceye kadar orta ateşte pişirin.
    6. Soğanlar pembeleşince içine şeritler halinde doğradığınız dolmalk biberleri, kırmızı pul biberi, ve tuz ve karabiber ekleyip, kavurun.
    7. En son olarak harcın içine küp küp doğranmış domatesi ilave edip, pişirin. Pişen harcı soğuması için yayvan bir kaba alın.
    8. Milföyleri, buzluktan çıkarıp, 5 dak oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra hamurun ortasına soğumuş harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın.
    9. Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz, tepsiye dizip, üzerine önce yumurta sarısını sürüp, daha sonra kekik serpin.
    10. Kıymalı bohça böreleri, önceden 200 derece ısıttığınız fırında 20?25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.

    Kıymalı Bohça Böreği Tarifi - 2


    Malzeme

    • 3 adet yufka
    • 100 gr Sana
    • 1 yumurta
    • 1 çorba kaşığı çörek otu
    • İçi İçin
    • 250 gr kıyma
    • 2 orta boy soğan
    • 2 kaşık Sana
    • 2 orta boy patates
    • 1/2 demet maydanoz
    • Tuz, karabiber


    Hazırlanışı

    Patatesleri bir kaba koyup haşlayın Soğanı yemeklik doğrayın Bir tavada 2 kaşık Sana yağını eritin Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin Kıyma bıraktığı suyu çekince patatesi ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın Ateşten alın

    100 gr Sana yağını eritin Erimiş yağa yarım bardak su katıp karıştırın

    Yufkayı yayın Üzerine 4-5 kaşık yağlı sudan serpin Elinizle yayın Yufkanın kenarlarını çevirerek kare haline getirin Üzerine yine yağlı sudan serpip yayın Karşı köşeleri orta kısma çevirin Kare biçimindeki yufkayı tam ortadan enine ve boyuna keserek dört parçaya ayırınElde edilen kare yufkaların üzerine yağlı su gezdirin

    Ortasına kıymalı içten koyup her parçayı bohça gibi kapatın Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayın Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Çörek otu serpin

    Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin Sıcak olarak servis edin

    Kıymalı Bohça Böreği Tarifi - 3


    Malzemeler

    • 3 yufka
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağı
    • 3 soğan
    • 300 gr kıyma
    • maydanoz
    • tuz, karabiber

    sosu için;

    • 1 çay batrdağı su
    • 1 çay brdağı sıvıyağı

    üzeri için;

    • 1 yumurta sarısı
    • çörek otu

    Yapılışı

    Sıvıyağı tavada ısıtın, kıymayı tavaya koyup, suyunu çekene kadar kavurun. Peşine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan indirmeye yakın maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alın.

    Sos malzemelerini bir kasaye koyup çırpın.

    Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.

    Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine sostan fırça yardımıyla sürün. Yufkanın 4 kenarını ortaya doğru katlayıp kare şeklinde yufka elde edin. Kare yufkayı dörde bölün, ve her bir parçanın üzerine kıymalı harçtan bir çorba kaşığı kadar koyun. Yine kenarlardan ortaya dogru katlayıp, bohça şekli vererek böreği kapatın. Diger yufkalara da aynı işlemleri tekrarlayın. Böreklerin katlı kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Yufkaların üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün, onun da üzerine çörek otu serpin.

    Isınmış fırına koyup 30-35 dk kadar pişirin.

    Afiyet olsun !

    Kıymalı Bohça Böreği Tarifi - 4


    Malzemeler:

    • 4 yufka
    • yeterince margarin ve sıvı yağı
    • gözkararı su

    İç harcı:

    • 250g kıyma
    • 2 sivri biber
    • 1 domates
    • 1 patates
    • tuzkarabiber
    • 1 tatlı kaşığı kimyon

    Yapılışı:

    1. Tavaya yağımızı alalım ve kıymayı kavuralım.Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ilave edelim ve kavuralım.Domateside ilave edelim ve en son rendelenmiş çiğ patatesituzkarabiber ve kimyonu koyalım ve karıştıralım.
    2. Yufkaya eritilmiş margarin ve sıvı yağı karışımından sürelim ve ılık su serpiştirelim.
    3. Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerini de yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım.Elde ettiğimiz dikdörtgeni 4 eşit parçaya bölelim.Kıymalı harcı her bir karenin ortasına koyalım.Zarf şeklini verelim.Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim.
    4. Yumurta sarısı ve susam serpelim.Fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim.
    Sponsorlu Bağlantılar
    20 Mayıs 2013
    #1
soru sor