Çerkez Tatlısı Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 23 Kasım 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Çerkez Tatlısı Tarifi. Malzemeler 2 adet yumurta 125 gr margarin İçine : 3 su bardağı dövülmüş ceviz, 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta; Kızartmak için : sıvıyağ; 1.5... Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi Havuç Tatlısı - Havuç Tatlısı Tarifi ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Malzemeler

    2 adet yumurta
    125 gr margarin
    İçine : 3 su bardağı dövülmüş ceviz, 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta;
    Kızartmak için : sıvıyağ;
    1.5 çorba kaşığı yoğurt
    Şerbeti için : 1.5 kilo tozşeker, 1 litre su, yarım limonun suyu;
    8 çorba kaşığı irmik
    1 çorba kaşığı yaş maya
    2 çorba kaşığı tozşeker
    500 gr kilo un
    Üzerine : dövülmüş antepfıstığı






    Yapılışı

    Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 1.5 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. Şerbet için 1.5 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın.
    Sponsorlu Bağlantılar
    23 Kasım 2007
    #1
  2. paylaşım için saol
    ellerine sağlık
    27 Kasım 2007
    #2
soru sor