Düdüklüde Et Sote Et Sote Tarifi

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, TRUzman üyesi tarafından 14 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Düdüklüde Et Sote Et Sote Tarifi. Arkadaşlar Düdüklüde Et Sote Et Sote Tarifi ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, düdüklüde et sote ve et sote tarifi hakkında... Mantarl Et Sote - Mantarl Et Sote Tarifi Macaristan usulü et sote ...

  1. Arkadaşlar Düdüklüde Et Sote Et Sote Tarifi ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, düdüklüde et sote ve et sote tarifi hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Bu konu umarım işinize yarar.

    et sote malzemeleri düdüklü tencerede et sote et sote tavada et sote et sote nasıl yapılır

    [​IMG]

    Et Sote



    Et Sote Tarifi 1


    Malzemeler

    • 1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı
    • 2 adet domates
    • 2 diş sarımsak
    • 2 baş soğan
    • Az karabiber
    • Az kekik
    • Az tuz
    • 1 çay bardağı su

    Hazırlanışı
    Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse Vı kaşık salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir.

    Et Sote Tarifi 2


    Malzemeler:

    • 1 kg. sotelik et
    • 3 adet kuru soğan
    • Domates salçası
    • Sıvıyağ
    • Tuz
    • Karabiber

    Hazırlanışı
    Soğan yemeklik şekilde kesilip isteğe bağlı miktarda domates salçası ve biraz tuz ile az yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşip salça piştikten sonra sotelik etler de eklenerek tekrar rengi dönene kadar çevrilir. Düdüklü tencerede 1 bardak su koyularak 30 dakika pişirilir. Daha sonra kıvam vermek ve yemeğin suyunu çektirmek için düdüklü tencerenin ağzı açılarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Yemeğimiz servise hazır.

    Et Sote Tarifi 3


    Malzemeler

    • 200 gr. yağsız dana eti
    • 1/4 orta boy soğan
    • 1 adet orta boy domates
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 adet sivri biber
    • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    • Az tuz,
    • karabiber

    Hazırlanışı
    Soğan ve doğranmış et zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Küçük kareler şeklinde doğranmış sivri biber, domates, salça, az tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Et sote tabağa alınıp domatesle servis edilir.

    Et Sote Tarifi 4


    Malzemeler:

    • 250 gram kuşbaşı doğranmış kemiksiz kuzu eti,
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
    • 6 sap taze soğan,
    • 4 diş sarmısak,
    • 2 orta boy domates,
    • 2 sivri biber,
    • 200 gram kültür mantarı,
    • yarım çay kaşığı karabiber,
    • yarım çay kaşığı kekik,
    • yarım çay kaşığı pul biber,
    • tuz

    Hazırlanışı:
    Etleri yıkayın, kurulayın, üzerlerine 1 kaşık zeytinyağı ile karabiber ekin ve harmanlayın. Taze soğanları ayıklayın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Sarmısağı ayıklayın ve bütün bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın, sivri biberlerin tohumlarını boşaltın ve ince halkalar şeklinde kesin. Kültür mantarını limonlu suda bekletin. Üzerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye ve büyüklerini dörde bölün. Kalan zeytinyağını kızdırın, etleri tavay atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya tahta bir kaşık ile hızlı hızlı çevirerek renkleri değişene kadar 5-6 dakika sote edin. Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, on dakika daha hepsini birlikte pişirin. Ateşten almadan önce tuz, karabiber koyun ve karıştırın. Tavanın altını söndürdükten sonra pul biber ve kekiği ekin ve sofraya getirin. Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz. Sivri biber kullanmadan önce acılık derecelerini kontrol ediniz. Et sote içine koyduğunuz domatesin suyu ile pişecek olsa da suyu azaldığı takdirde biraz su ekleyebilirsiniz.
    14 Mayıs 2013
    #1
  2. Et sote en sevdıgım yemeklerden bırı:)
    14 Mayıs 2013
    #2
soru sor