Element, solunum, vücudumuz, besinler konusu ile ilgili test soruları

İsimli konu WH 'Sınavlar' kategorisinde, ●ŚOП İKλZ● üyesi tarafından 30 Mart 2011 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Element, solunum, vücudumuz, besinler konusu ile ilgili test soruları. Cevaplar Alt Bölümdedir. 1-Aşağıda verilen elementlerden hangileri ,bütün organik bileşiklerin yapısında ortak bulunur? I. Karbon... Boşaltım Sistemi Duyu Organlarımız Besinler İle İlgili Test Soruları Hücre, fotosentez, canlılar, vücudumuz konusu ile ilgili test soruları ...

  1. Cevaplar Alt Bölümdedir.
    1-Aşağıda verilen elementlerden hangileri ,bütün organik bileşiklerin yapısında ortak bulunur?
    I. Karbon
    II.Oksijen
    III.Azot
    IV.Hidrojen
    A)I-II B)III-IV C)I-III-IV D)I-II-IV

    2- I.Oksijen
    II.Karbon dioksit A) II-IV B) I-III C) I-IV D) II-III
    III.Besin
    IV.Su
    Yukarıdakilerden hangileri fotosentez sonucu meydana gelmez.?

    3-Aşağıdaki ürünlerden hangisinin üretiminde fermantasyonun etkisi yoktur?

    A)Sirke B)Alkol C)Salça D)Peynir
    4-Aşağadakilerden hangisi ATP nin yapısında bulunmaz?
    A)Adenin B)Deoksiriboz C) Riboz D)Fosfat

    5) Aşağıdakilerden hangisinde, solunum doğrudan etkili değildir?
    A) Oksijenin alımasında B)Enerji elde edilmesinde
    C) Vücüt ısısının sağlanmasında D) Zararlı sıvı artıkların atılmasında

    6) I. Karbon II. Fosfor III.Hidrojen IV.Azot V. Oksijen
    Yukarıda verilen elementlerden hangileri karbonhidrat, yağ veproteinler için ortaktır?
    A)I-II-IV B) II-III-V C)I-IV-V D) I-III-V

    7) Aşağıdakilerden hangisi yağlar ve proteinler için ortak değildir?
    A)Hücre zarından geçebilir. B)Hücre zarının yapısında bulunur
    C)Enerji kaynağı olarak kullanılabilir. D) Çok atomlu moleküllerdir.

    8) Vücudunuzda kanama ya da yaralanma olduğu zaman kanın pıhtılaşması için hangi vitamin rol oynar?
    A) A vitamini B) B vitamini C) D vitamini D) K vitamini

    9) Aşağıdakilerden hangisi ,suyun vücuttaki görevlerinden biri değildir?
    A)Vücut sıcaklığının artmasını sağlar. B)sindirimde kullanılır.
    C) Besinlerin taşınmasında görevlidir. D)Besinlerin emiliminde etkilidir.

    10) Besin olarak aldığımız maddelerden ;
    I. Kalsiyum ,kemiklerin yapısında bulunur
    II.Potasyum , vücutta su miktarının düzenlenmesinde rol oynar.
    III.Demir ,hemoglabin yapısında bulunur.
    İfadelerinden hangileridoğrudur?
    A)Yalnız I B) I-III C) II-III D) I-I-III


    CEVAP ANAHTARI
    1-D 2-A 3-B 4 –B 5-C 6-D 7- A 8-D 9-A 10-D
    30 Mart 2011
    #1
soru sor