Haşhaşlı-Elmalı-Rulo

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, O.l.r.i.c üyesi tarafından 30 Haziran 2009 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Haşhaşlı-Elmalı-Rulo. Haşhaş konusunda sizlere önerebileceklerim: 1-1,5 çay bardağı toz haşhaşı, pişirme kabına koyup üzerine 1/3 çay bardağı şekerle,2 çay bardağı sütü ekleyip... Rulo Elmalı Cevizli Rulo ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar



    Haşhaş konusunda sizlere önerebileceklerim:
    1-1,5 çay bardağı toz haşhaşı, pişirme kabına koyup üzerine 1/3 çay bardağı şekerle,2 çay bardağı sütü ekleyip pişiriniz.Fokurdamaya başladığında göreceksiniz ki fotoğraftaki karışım gibi olmuş..Eğer çok katı olduğu takdirde süt ilave edebilirsiniz..Dikkat edin ne çok katı ne de çok sulu olacak..Bu ölçüleri ben sizlere ezberden veriyorum..

    2-Marzipanınız yoksa ve siz içersinde olmasını çok istiyorsanız,o zamanda bademleri inceltip 2 damla esansını ekleyip haşhaşlı karışıma katıp karıştırabilirsiniz..

    3-Bu tür yılbaşı pastalarına işlenmemiş haşhaş yakışmaz bana göre..Genelde,yılbaşında yapılan pastaların içlerinde veya aralarında marzipanlı bu tür karışımlar hiç eksik olmaz.

    4-Marzipanınız yoksa ve sizler badem tozu ekleyecekseniz,yaprak badem kullanmanıza gerek kalmayacaktır.

    5-Haşhaşı hazırlamış olduğunuz hamura sürerken,hepsini birden hamurun üzerine döküp yaymayınız.Kaşıkla göz kararı koyup,hamurun üzerine yayınız.Kapanmayan yerleri tekrar doldurmaya çalışınız..Haşhaşlı karışımınızdan artarsada,hemen bir strece sarıp dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz..

    6-Hamurun tadı tıpkı paskalyanın tadına benzemiş..Ben gripli olduğum için tattıklarımın tadına ne yazıkki varamıyorum..Sizden ricam,lütfen biraz soğuduktn sonra kesiniz..!

    7-Hamuru iki parçaya ayırıp 2 adet rulo yapıp, dilimleyip tek tekde fırına verebilirsiniz..
    Haşhaşlı-Elmalı-Rulo
    Malzemeler
    1 paket yaş maya
    180 ml süt
    125 gr şeker
    2 yumurta sarısı
    450 gr un
    minicik tuz
    1 limon kabuğu rendesi
    175 gr tereyağ
    Haşhaşlı-Elmalı-Rulo
    Arası için
    1 paket haşhaşlı karışım
    1 elma rendesi
    200 gr marzipan
    50 gr kuru üzüm
    3 yemek kaşığı yaprak badem (bende yoktu kalem badem kullandım)
    üzeri için 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
    3 yemek kaşığı pudra şekeri
    Haşhaşlı-Elmalı-Rulo
    Hazırlanışı
    Hamuru için verilen malzemelerden sütü hafif ılıtıp mayayı eritiniz.
    Sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak-ele yapışmayan bir hamur elde ediniz.
    Yaklaşık oda ısısında 1 saat bekletiniz.Hamura parmağınızla dokunduğunuzda içe doğru batıp sonra eski haline geliyorsa mayalanma işlemi bitmiş demektir.
    Hamuru merdane ile açıp içersine karışım sürülüp,üzerlerine badem,üzüm serpiştirilip rulo yapınız.
    Önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 50 dk pişirilir.
    Fırından çıkartıldıktan sonra hemen sonra fırça yardımı ile üzerine tereyağ sürülür.
    Soğuduktan sonrada bolca pudra şekeri serpiştirilip afiyetle yenilir..Özellikle 1 gece bekletilirse super olur kahve yanında..))Afiyetler olsun arkadaşlar!!
    Haşhaşlı-Elmalı-Rulo Haşhaşlı-Elmalı-Rulo Haşhaşlı-Elmalı-Rulo Haşhaşlı-Elmalı-Rulo Haşhaşlı-Elmalı-Rulo
    Sponsorlu Bağlantılar
    30 Haziran 2009
    #1
soru sor