Kalp Yanması Nedenleri Kalp Yanması

İsimli konu WH 'Sağlık' kategorisinde, Pro Yazar üyesi tarafından 7 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Kalp Yanması Nedenleri Kalp Yanması. Bu yazıda Kalp Yanması Nedenleri Kalp Yanması hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. kalp yanması nedenleri ve kalp yanması hakkında kısa özet bilgi... Helyum yanması Hidrojen yanması ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Bu yazıda Kalp Yanması Nedenleri Kalp Yanması hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. kalp yanması nedenleri ve kalp yanması hakkında kısa özet bilgi olarak işinizi göreceğini düşünüyorum. Sağlık paylaşımlarımızın devamı gelecektir. Bir teşekkür yeter arkadaşlar. Kalp Yanması Nedenleri Kalp Yanması

    kalpte yanma kalbin yanması kalp yanması nedir kalp agrısı nasıl gecer kalp üzerinde yanma

    Kalp Yanması Nedenleri Kalp Yanması

    Kalp Ağrısı



    Kalp Ağrısı Nedir?


    (Angina Pectoris) Kalbi besleyen koroner atarda*marları hastalıklı olan kişiler, Özellikle gün başında, fazla ye*mek yedikten sonra ve soğuk havalarda, özel bir ağn duyarlar. Bu ağrı nefes kesici olup, genellikle sıkıştırıcı, bastıncı bir ağn olarak tanımlanır ve göğüs ortasındaki kemiğin arkasından, boyuna, göğüs iki yanma, sol kol ve aşağı karnın üst kısmına yayılır. Bu ağrı çok şiddetli olabilir, ama hiçbir zaman keskin bir sancı değildir. Bu ağrılar sindirimsizlikle karıştırılmamalıdır. Zira genellikle göğüste duyulan ağrılar kalp hastalığından çok sindirimsizlikle alakalıdır.


    Nedenleri


    Kalp ağrılarının nedeni, kalp kasına giden kan miktarının azalmasıdır, çünkü kas, çalışmasını karşılayacak oranda kanlanamamaktadır. Ortaya çıkan ağrı hasta hareket ha*lindeyse, onu durdurur. Hasta hemen dinlenmelidir, zira yükü azalan kalp için kan dolaşımı yeterli olabilir ve ağrı kaybolur. Ancak hasta dinlenirken ağrının kaybolmaması, önemli bir has*talığa işaret edebilir. Bu gibi durumlarda uzman bir doktora da*nışmakta fayda vardır.

    Öneriler


    On tane taze maydanoz sapı yapraklan ile birlik*te, bir litre şaraba (kırmızı veya beyaz olması Önemli değildir.) eklendikten sonra, bir veya iki yemek kaşığı üzüm sirkesi katı*lıp, kısık ateşte on dakika kaynatılarak üzerine 300 gram süzme bal ilave edilip dört dakika daha kaynatılmaya devam edilir ar*dından süzülerek içi saf alkolle yıkanarak temizlenmiş daha bü*yük bir şişenin içine dökülerek ağzı sıkıca kapatılıp hava alabi*leceği yerlere balmumu dökülerek saklanır. Gerektiğinde günde üç kez ikişer yemek kaşığı alınarak kullanılır.

    • Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
    • Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
    • Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kekik ve hünnap katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltıların*dan yanm saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
    • Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka*şığı alıç çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
    • Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mayıs çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen*dikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılanndan ya*nın siiut sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir
    Sponsorlu Bağlantılar
    7 Mayıs 2013
    #1
soru sor