Karaciğer Hastalıkları Nedenleri ve Doğal Tedavi Yolları

İsimli konu WH 'Şifalı Bitkiler' kategorisinde, MstfaYildirim üyesi tarafından 29 Şubat 2012 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Karaciğer Hastalıkları Nedenleri ve Doğal Tedavi Yolları. Karaciğer Hastalıklarının Nedenleri? Alkol tüketimi Sigara içilmesi Aşırı ilaç tüketimi Düzensiz yaşam tarzı Uzun süreli üzüntü, stres Hepatit (A,B,C ve... Karaciğer Hastalıkları Göğüs ve karaciğer kanseri nasıl tedavi edilmeidir? ...

  1. Karaciğer Hastalıklarının Nedenleri?
    1. Alkol tüketimi
    2. Sigara içilmesi
    3. Aşırı ilaç tüketimi
    4. Düzensiz yaşam tarzı
    5. Uzun süreli üzüntü, stres
    6. Hepatit (A,B,C ve diğer ) virüsleri
    7. Aşırı ve dengesiz beslenme, obezite
    8. Ağır beslenme bozuklukları ve doğumsal enzim eksiklikleri nedeniyle karaciğer hücrelerinin normal işleyişinin bozulması
    9. Kimyasal ya da toksik etkilere maruz kalma
    10. Kalp ve böbrek fonksiyonlarındaki bozulmalar
    11. Safra yollarındaki daralmalar ve tıkanmaların karaciğerde bakteriyel enfeksiyona neden olması. Safra akımının uzun süre engellenmesi (siroza neden olur )
    12. Aşırı derecede demir eksikliği ya da fazlalığı. Doğuştan gelen ya da sonradan olan A ve D vitamini fazlalıkları
    13. Karaciğerdeki organik bozukluklar, karaciğer damarlarındaki anormallikler.
    14. Karaciğerin dinlenme saati olan 01-03 arasında sürekli olarak çalışmasına neden olacak şekilde geç saatlerde ağır gıdalar tüketmek ve uykusuz kalmak
    15. Aşırı ve sürekli bedensel ve zihinsel yorgunluk
    16. Karaciğerin üşütülmesi
    17. Ve diğerleri
    Doğal Yollarla Karaciğer Tedavisi
    1. İlk yapacağınız şey sessiz, kibar ve çalışkan hastalandığında sıkıntılarını sizinle paylaşmayan, üzmemeye çalışan karaciğerinizi dinleyip, yukarıda saydığım sebeplerden hangisine müptela iseniz ondan vazgeçmeniz, onu terk etmeniz, düzeltmeniz ya da yok etmenizdir. Yani işe can dostunuz karaciğerinizi üzenleri yok ederek başlamanız gerekir.
    2. Özelliklede hasta karaciğere faydalı gıdaların tüketimini artırıp, zararlı gıdaların tüketi
    mini kısarak gerekirse vazgeçmelisiniz.
    Hastalık süresince karaciğerinize faydalı gıdaların tüketimi arttırılacak. Taze sebzeler, köklü (yumrulu) bitki, bakliyat, hububat, tam buğday ekmeği, çiğ salata, baharat,normal peynirler,yaş meyveler,kompostolar,kuru yemişler,su,çaylar ve şifalı bitkilerdir.Ayrıca
    elma, ayva, armut, kırmızı pancar(kontrollü ve çok az miktarda)incir +ceviz maydanoz, soğan, sarımsak, kabak.yenmelidir.

    A - KARACİĞERE FAYDALI GIDALAR

    Bazı gıdalar karaciğere faydalı diyerek aşırı miktarda yemek doğru değildir. Zaman zaman bu yiyeceklere yer verilmelidir. Önceleri az miktarda yemeli zamanla biraz artırılmalıdır.

    Yağlar:
    Karaciğere en faydalı yağ ZEYTİNYAĞIDIR. Zeytinyağı sızma olmalıdır. Kimyevi işlem görmemiş olmalı.
    Zeytinyağı ısıtmadan çiğ olarak yenmelidir. Salatalar üzerine koyarak veya zeytinyağı limon suyu eşit miktarda karıştırılarak kahvaltıda yenmelidir.
    Zeytinyağı safra kesesindeki çamur ve ufak taşları dışarı atar. Bu gibi rahatsızlıkları olanlar sık sık kahvaltıda zeytinyağı + 1 limon suyu karışımını yemelidirler. Bu karışım 2 hafta yenir 2 hafta ara verilir, bu şekilde devam olunur.
    Safra kesesinde taş ve çamur olmayanlarda, koruyucu olarak bu karışımı haftada birkaç gün yemelidir.
    Kepekli Ekmek:
    %85 – 90 randımanında undan yapılmış ekmek karaciğere yararlıdır. Bunun hazmı zor olabilir, o zaman kızartarak yemelidir. Odunla ısıtılmış fırınlarda pişen ekmekler daha faydalıdır. Ayrıca hamur mayası ile hamur kabartılmalı, suni maya kullanılmamalıdır.
    Meyveler:
    Bunlar karaciğerin çalışmasına yardımcı meyvelerdir. Bu konudaki başlıca meyveler şunlardır.
    Limon:
    Karaciğeri çalıştırır.
    Karaciğer şişliğini giderir.
    Yemek üzeri içildiğinde hazım sağlar.
    Suya sıkılarak veya salata, çorba üzerine sıkılarak limon suyu alınabilir. Günde alınacak miktar şahsa göre değişir.1-10 limon günde alınabilir.
    Aç karnına suyla içilecek limon suyu kilo verdirir.
    Limon kabuğu ezilerek bal ile karıştırıp yenirse, karaciğer yetersizliğini giderir
    Portakal-Üzüm-Zeytin:
    Portakal: iyi olgunlaşmış yenirse tüm salgı bezlerini ve karaciğeri çalıştırır.
    Üzüm: safra çamurunu ve taşlarını dışarı atar.
    Zeytin: zeytinyağı gibi etki yapar. Zeytin iyi olgunlaşmış olmalı. Fazla tuzlu ve ham olmamalı.
    Safrası kana karışmış, sarılık olmuş kimselerde kestane safranın kandan atılmasına yardım eder, suda haşlanmış kestaneden günde 5-10 adet yemelidir.
    Muz:
    Muz karaciğer için faydalıdır. İyi olgunlaşmış olarak yemelidir.
    Domates:
    Tarlada yetişmiş, iyi olgunlaşmış domates kandaki zararlı maddeleri gidererek, karaciğere yardımcı olur.
    Havuç:
    Kan yapar, kanı durular. Safra miktarını ve akışını artırır. Karaciğerin kendisini yenilemesini sağlar.
    Kereviz:
    Karaciğeri temizler. Sarılığın geçmesine yardım eder. Yaprakları çiğ olarak yenir.
    Pırasa:
    Karaciğerin yenilenmesine yardım eder. Çiğ yenmesi tercih edilir.

    Turp:
    Safra kana karışarak cilt sararır, sarılık olur. Sarılıkta turp çok fayda verir.Karaciğerin kükürde ihtiyacı fazladır.Sarımsak , soğan , lahana azar azar, ve sık sık yenilerek gerekli kükürt sağlanmalı.
    Süt:
    Orta ve ileri yaşlılarda sütün hazmı zor olur. Midedeki ilgili enzim eksikliğinden hazımsızlık doğar. Sütü küçük yudumlar halinde içmeli üzerine suya sıkılmış limon içilmelidir.
    Süt kesiği:
    Sütü içemeyenler, peklik çekenler, sütü kestirerek yemelidir. Orta ateşle ısıtılan sütü, kabarmaya başladığı sırada limon suyu katılır ve ısıtmaya devam edilir. Biraz sonra süt oturur, soğuyunca çatalla çırpılarak kesilen kısım ve suyu ayran haline getirilir. Bu şekilde ayran gibi yemeklerde yenir.

    Yoğurt:
    Karaciğer için yararlıdır. Taze olmalı suyu ile birlikte yenmelidir. Suyu süzdürülmüş yoğurt fazla faydalı değildir ve gaz yapar.
    Peynirler:
    Beyaz peynir tercih edilmeli. Yağlı kaşar, tulum yenmemelidir. Yağlı peynirler karaciğeri yorar.
    Tereyağ:
    Yoğurttan elde olunan tereyağ yenmeli. Bu yağ taze ve az tuzlu olmalı. Günde 1 yumurta sarısı kadar kahvaltıda yenir.
    Yumurta:
    Çok besleyicidir. Bulunursa köy yumurtası yenmelidir. Haftada 2 yumurta yeterlidir.
    Bal:
    Karaciğer için iyi bir gıdadır, karaciğeri kuvvetlendirir. Çalışmasını arttırır. Saf bal yenmelidir.


    B-KARACİĞERE ZARARLI MADDELER
    Karaciğere zararlı veya onu aşırı derecede yoran gıdaların tüketimi yasak.Sucuk, sosis,salam,
    turşu, konserve acı soslar kaz, ördek, hindi, av etleri, krema, lahana çorbası,kızarmış patates, patlıcan, şalgam,taze ekmek,sirke,hardal,kaşar peyniri,tulum peyniri,eritilmiş peynirler, gazlı
    içecekler.
    Alkol:
    Alkol karaciğere çok zarar verir ve zamanla Siroza yol açar.Ayrıca tüm vücuda da zararlıdır
    Sinir sistemini harap eder.
    Alkol karaciğerin sertleşmesine neden olur ve zamanla karaciğer normal görevini yapamaz olur. Alkol alanlarda karaciğer zamanla büyür.
    Karaciğeri harap olanlarda kolesterol yükselir ve yaşam tehlikeye girer.
    Balık Yağı:
    İhtiyaç olmadan alınmamalı. Aşırı veya yersiz alınan balık yağı siroza neden olabilir.
    Hayvani Yağlar:
    Etin içindeki yağ, kuyruk yağı, iç yağı karaciğeri çok yorar. Karaciğerin sağlığı bozulur.
    Aşırı İlaç ve Kimyasal Katkılar:
    Tüm kimyasal maddeler insan vücudu için zararlıdır.Bunlar vücudun direncini azaltır,sık sık hastalanmaya neden olur.Antibiyotikler ve diğer ilaçlar bağırsaklardaki faydalı mikropları öldürür,dolayısıyla şahıs zayıf ve dayanıksız olur.Bu ilaçlar doktorca önerilen miktarlarda kullanılmalı
    Margarin:
    Bu yağlar içine hayvani yağ katılır ayrıca katalizör vazifesi gören kimyasal maddeler, boyalar katılır. Bunlar karaciğere çok dokunur.
    Aşırı Kızartmak:
    Yüksek derece ısıtma yağların yapısını bozar, ayrıca onlardaki enzim ve vitaminleri yok eder. Bundan da karaciğer zarar görür.
    Düdüklü tencerelerde pişen yemekler yüksek ısıya maruz kalır, bunlar gıda değerini kaybe
    der ve karaciğere ve tüm vücuda zarar verirler.

    Sütlü Kahve:
    Süt ve kahve ayrı ayrı içildiğinde o kadar zararlı değildir. Fakat sütlü kahve karaciğeri çok yorar. Ayrıca bağırsakları bozar.



    Beyaz Şeker-Beyaz Ekmek:
    Bunlar karaciğeri yorar ve sağlığa zarar verirler. Bunlar romatizmaları, migreni arttırırlar. Vücutta yorgunluk yaparlar. Beyaz ekmekte vitamin ve mineraller yoktur, dolayısıyla vücuda yararı azdır.

    Pastalar :
    Şeker, beyaz un, margarin, yumurta ile yapılır. Aşırı yenince sağlığa zarar verirler.
    Sigara:
    Sigaradan kana geçen zararlı maddeleri karaciğer süzer bu maddeler karaciğere çok zarar
    verir.

    3. Karaciğerinizin vitamin ve minerallerle ilişkisi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.Doktorunuzu ikna ederek bu vitamin ve minerallerin kandaki oran ve durumlarını netleştirecek analizleri yaptırıp ona göre gerekli takviyeleri yaptırın.Ayrıca bu vitamin ve mineralleri içeren gıdaların tüketimini (bu gıdaların hangileri olduğunu da artık siz araştırın lütfen) arttırın.

    KARACİĞERİN VİTAMİN VE MİNARELLERLE İLİŞKİSİ

    Antimuan : Kronik karaciğer iltihaplarının önlenmesine yardım eder.

    Demir **: Eksikliği veya fazlalığı karaciğer için zararlıdır. Vücutta (kanda) demir eksikliği olduğunda karaciğer stoklarındaki demiri kana verir. Eğer eksikliği giderilemezse karaciğer hastalanır. Demir fazlalığı da karaciğere zarar verir.

    Kobalt : Karaciğerin normal çalışmasını sağlar

    Kükürt : Karaciğer için gereklidir.

    Molibden : Karaciğerin vücut tarafından kullanılabilir enzim üretmesi için gereklidir.
    Demirin Karaciğer de depo edilmesini sağlar.

    Potasyum : Karaciğeri korur ve bozulmasını önler.

    A Vitamini : Karaciğerde depo edilir. Fazla alınırsa zararlıdır.

    B2 Vitamini : Karaciğerin normal çalışmasını ve yağ metabolizmasını sağlar.

    B9 Vitamini ya da Folik Asit - Karaciğer ve salgı bezlerinin iyi çalışmasını sağlar

    C1 Vitamini : Karaciğer yetersizliğinin tedavisinde kullanılır.

    D Vitamini : Fazla alındığında vücut depo eder. Karaciğeri yorar ve zarar verir.

    E Vitamini : Çok kuvvetli bir antioksidandır. Bu özelliğiyle karaciğerin zararlı maddeleri
    tasfiye etmesine yardım eder.

    F Vitamini : Eksikliği karaciğer rahatsızlıklarına sebep olur.


    J Vitamini ( choline ) : Karaciğeri korur onun yağlanmasını önler. Siroz ve karaciğer
    enfeksiyonların da etkilidir.

    K Vitamini : Karaciğere etki ederek onun kanı pıhtılaştıran maddeyi yapmasını sağlar.
    Sarılık ve safra iltihaplarında kullanılmamalıdır.

    N Vitamini veya Lipoik Asit: Karaciğeri hasta olanların zehirlenmelerini önlemeye yardım
    eder.

    4. Karaciğerin kendisini yenileme ve vücut için gerekli vitamin mineral vb. rezerv olarak tutma kapasitesi yüksektir. Üçte ikisi zarar görmüş olsa bile ona fırsat verdiğinizde kendi kendisini yeniler. Bunun için karaciğerin bakıma alınması gerekir. Karaciğerinizi aşağıda belirttiğimiz hususlara dikkat ederek bakıma alır, karaciğer temizlemesi yapabilirsiniz.

    Karaciğer Temizlemesi

    Ön Hazırlık

    Karaciğer temizlemesi yapmak isteyenler, doktor farklı bir şey önermediyse, karaciğer temizlemesine hazırlık için genellikle mide ve bağırsakların tedavisi ile başlamalıdır.Bu süreç 3-4 haftadır.Karaciğeri temizleme süresi ise 3 gündür.Toplam süre 24-31 gündür.

    Kronik hastalar ve 50 yaşını geçmiş olanlar, hazırlık için, mide ve bağırsak tedavisini 4-5 hafta sürdürmelidirler.
    Gençler ve sağlıklı olanlar 2 hafta boyunca aşağıda anlatıldığı gibi hazırlık yapabilir:

    Sabahtan Öğleye kadar meyve ve sebze yemeli veya tercihe göre meyve sebze suları içilmelidir.( Limon suyu, greyfurt suyu, elma suyu, havuç suyu, ıspanak suyu + havuç suyu karışımı veya elma suyu + havuç suyu karışımı )

    Öğlen : Salata veya yoğurtla bir çeşit sebze yemeği ( pilav olabilir )veya sadece salata veya yoğurt. Yoğurdu ince doğranmış maydonoz, taze soğan veya sarımsakla karıştırmak gerekir.

    Akşam : Salata , meyve veya kavun – karpuz yenir veya zencefil çayı yada yeşil çay bal ile içilir.(Bal çaya karıştırılmaz , çayın yanında yenir ) 30 gr. Sarımsaklı zeytinyağı ve 30 gr. Limon suyu karıştırılır ve uykuya yatmadan önce içilir.Sonra da karaciğer temizliği yapılır. (Karaciğer temizleme, 1. gün bölümüne bakınız )
    Toplam süre 17 gündür.

    Not : Hazırlığın devamında haftada 1-2 gün sadece meyve suyu veya havuç suyu karışımıyla geçirmek çok iyi olur.Kabızlık sorunu olanlar öğütülmüş sinamekiyi yemeğin üzerine kullanmalıdır.Sinameki yerine yeni öğütülmüş veya ıslatılmış keten tohumu da kullanılabilir.
    Sağlıklı gençler hazırlık sürecini daha kısa tutabilir:
    Yukarıda anlatıldığı gibi 7 gün geçirilir.8,9 ve 10. günler aç kalınır ( 3 günlük açlıklar bölümüne bakınız .)Oruçtan sonra 11.gün saat 17:00 ‘ye kadar elma suyu içilir, saat 17:00’de bir silme çorba kaşığı magnezyum sülfat bir bardak suda eritilip içilir ve akşam 19:00’da karaciğer temizlemesine başlanır.(Karaciğer temizlemesi 3. gün bölümüne bakınız.)
    Toplam süre 11 gündür.

    5-10 yaşındaki çocuklarda ise 1 veya 3 gün açlık yapılır.Açlık bittikten sonra, karaciğer temizlemesi 1 günlük açlıkta, karaciğer temizlemesi 1. günden başlayarak, 3 gün açlıkta, karaciğer temizlemesi 3.gün den başlayarak uygulanır.
    Toplam süre 4 gündür.
    Bu yaştaki çocuklarda kullanılan zeytinyağı miktarı 100 – 150 gram, saat 17:00 de içilen magnezyum sülfat miktarı 1 tatlı kaşığı olmalıdır.
    Bunlardan daha kısa bir hazırlık yapılamaz.
    Dikkat ! Temizliğe hazırlık sürecinde 2 hafta et, süt, yumurta, peynir,şeker,bayat,karışık ve birbirine ters yiyecekler yenmez.Hazır yiyecekler ve içecekler, ekmek,siyah çay,kahve ve çikolata kesinlikle tüketilmez.
    İlk gün hazırlığa ve karaciğer temizliğine niyet edilir. Hazırlık bittikten sonra karaciğer temizlemesi niyeti tekrarlanır. Niyet çok önemlidir, çünkü karaciğer kendi çalışmasını sizin niyetinize göre planlayacaktır.


    Karaciğer Temizlemesi
    Çok önemli :Temizleme süresi 3 gündür.Temizlemeye başlamadan önceki akşam, tercihe göre magnezyum kalsini veya magnezyum sülfat yada öğütülmüş sinameki içilerek bağırsak
    lar boşaltılmalıdır. Ertesi sabah yani temizlemenin 1. günü en az 2-3 defa büyük abdeste çıkılmalı ki, bağırsaklar tamamen boşalsın. Aksi olursa, yani bağırsak tam anlamıyla boşalmazsa, lavman kullanılır. Gerektiği zaman kullanmak üzere evde lavman bulundurulur. Lavman seti içindeki jel ve ilaç kimyasal madde içerdiği için kullanılmaz yalnızca torba ve hortumu kullanılır.Lavman suyunun 35-36 derece olması gerekir.Bir buçuk litre lavman suyuna 1 limon suyu katılabilir.

    1.Gün :
    Sabah ilk olarak bağırsaklar boşaltılmalıdır. Daha sonra meyve veya sebze suyu içmeye başlanır.Karaciğer temizlemesi için en iyisi ekşi elma suyu kullanmaktır.Ancak herhangi bir çeşit elma suyu veya greyfurt suyu ,limon suyu ,ıspanak suyu,havuç suyu yada yoğurt suyu da içilebilir.
    Meyve ve sebze suları taze, bozulmamış meyve ve sebzeden yeni sıkılmış olmalı ve bekletilmeden , her defasında içileceği anda sıkılarak içilmelidir.Meyve veya sebze suları bardağın ¼’ünü su oluşturacak şekilde suyla karıştırılır.En az 1,5 litre olmak şartı ile 3 litreye kadar içilebilir.Yağsız yoğurt suyu yarı-yarıya ıspanak suyu ile veya 1 çorba kaşığı maydonoz veya kereviz yaprağının suyu ile de karıştırılabilir..Dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de mevsim meyve ve sebzelerinin kullanılmasıdır.

    2.Gün :
    Birinci gün gibi meyve veya sebze suları içmeye devam edilir. Çalışanlar iş yerinde ilk 2 gün 2-3 elma veya limon ve greyfurt yiyebilirler. Meyve yiyenler 2.günün akşamında, büyük abdesti gelmezse magnezyum sülfat veya sinameki tozu içmeli ya da lavman yapmalıdırlar.

    3.Gün :
    Bütün gün meyve veya sebze suyu içmeye devam edilir.Akşam saat 17:00 ‘silme bir çorba kaşığı magnezyum sülfat bir bardak suda eritilir ve içilir.( Magnezyum sülfat bulunamazsa, yarım çay kaşığı öğütülmüş sinameki içilmelidir).
    17:00’den 19:00’a kadar hiçbir şey içilmez. Saat tam 19:00’da sağ tarafına,karaciğer üzerine ılık su torbası koyularak yatılır.50 gr sızma zeytinyağı ( rafine olmamış)50 gr.limon suyu ile karıştırılıp 15 dakikalık aralıklarla içilir.
    Toplam içmeniz gereken zeytinyağı miktarı 250 gr limon suyu miktarı 250 gr’dır.Bu 250 gr zeytinyağı ve 250 gr limon suyu 50’şer grama bölünerek,yukarıda da belirttiğimiz gibi15 dakikalık aralıklarla içilir.

    • Orta boylu ve orta kilolu insanlar için miktarın tamamı 250 gr zeytinyağı + 250 gr limon suyu = 500 gr olmalıdır.
    • Boylu ve kilolu insanlar için ise miktar,300 gr zeytinyağı + 300 gr limon suyu = 600 gr olmalıdır.
    • Kısa boylu, genç ve zayıf olanlar ve 50 kilodan ağır olmayanlar için 200 gr zeytinyağı + 200 gr limon suyu = 400 gr yeterlidir.
    Limon suyu ,her defasında içilirken, taze sıkılmalıdır.Eğer yağ içme esnasında mide bulanırsa , ağzı açarak derin nefes alıp vererek,yutmamak kaydıyla nane veya ayva çiğ
    neyerek bulantı durdurulabilir.
    Yağ içme araları daha uzun veya daha kısa tutulabilir ancak zaman öyle ayarlanmalıdır ki, zeytinyağı + limon suyu karışımı saat 21.00’e kadar muhakkak bitirilmiş olmalıdır.

    5. Karaciğer tedavisi boyunca mutlaka diğer zamanlarda mümkün olduğunca akşam saat
    22:00- Sabah saat 6 arasında ve tok karnına olmaksızın yatılmalıdır.
    6. Karaciğere her defasında 4-5 dakikadan az olmamak ve gün içinde en az 3 defa olmak
    üzere sağ elin ayasıyla üzerine hafif bastırarak ve sağdan başlayarak dairesel hareketlerle
    masaj yapılmalıdır.
    7. Karaciğer tedavisine yardımcı olan aşağıda belirtilen bitkiler tek başına yada belirttiğimiz
    formüllerle ve asgari 45 günlük kürler( her gün düzenli olarak kullanmak) halinde kullanılmalı birinci kürden sonra onbeş gün ara verilip asgari iki kür, siroz hepatit vb. ağır hastalıklarda ise asgari 6 ay kullanılmalıdır.Bu bitkiler veya bitkilerin karışımlarından yapılmış,ekstrak,aromatik distile, bitki suları, tablet,kapsül formatında ki ürünleri de (güvenilir firmalar olmak kaydıyla kullanabilirsiniz.)
    Karaciğer tedavilerine yardımcı olarak kullanılabilecek gıda ve bitkiler.
    Deve dikeni, Zencefil,Biberiye,Enginar,Su kabağı,Lavanta,Zerdeçal,Meyan kökü,Havuç, Hindiba,Maydanoz,Yeşil Yulaf ve Yulaf tanesi,Çörek otu,Sinirli ot,
    Bu bitkilerden Deve Dikeni içindeki (Silymarin) Enginar (Cynarin) maddeleri ile doğrudan karaciğere karaciğer hücrelerinin dokularının yenilenmesine yardımcı olur. Safra salgısını arttırarak (depresyonu önleyici)etki yaparlar.Bu meslekteki on beş yıllık deneyimlerim den Deve dikeninin karaciğer problemlerinin çözümüne dair pek çok başarılara tanık oldum.Deve Dikeninin tohumlarını alarak öğütüp çok az balla karıştırıp günde üç kez her defasında bir yemek kaşığından az olmamak ve yemeklerden 45 dakika önce alınmak kaydıyla kür yapılmasını öneriyorum.Deve dikeni dünyanın her yerinde Mrek Thestle yada Meryem Ana dikeni adıyla karaciğer tedavilerinde tamamlayıcı gıda desteği olarak öneriliyor.Deve dikeni ile Deve dikeninin tek başına tüm karaciğer sorunlarını çözdüğünü söylemiyorum.Ancak karaciğer sorunlarının çözümünde en etkili gıda desteği olduğunu tecrübe ile gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim.Karaciğer sorunlarının çözümü için modern tıp + alternatif tıp işbirliğiyle ve mutlaka doktor kontrolünde ve doktorunuzu da ikna ederek sürdürmeli ve sonuçlandırmalısınız.
    Her tedavide olduğu gibi, karaciğer tedavisinde de ilaç-gıda, ilaç-bitki etkileşimlerinin mutlaka kontrol altında tutulması gerekir.
    8. Havuç suyu karaciğer tedavisinde olmazsa olmaz destektir. Her defasında taze yapılması kaydıyla kür boyunca günde iki kez bir su bardağı havuç suyu iki adet cevizle birlikte(aç tok fark etmez)içilmelidir.
    9. Kür süresince Biberiye + Lavanta (çay gibi demlenerek hazırlanıyor) karışım çayını da günde asgari bir kez ve günlük bir su bardağından az olmamak kaydıyla için
    10. Zerdeçal, hindiba, enginar,zencefil, maydanoz, çörekotu ve yulaf ezmesi tüketimlerini de bu süreçte olabildiğince attırın.
    11. Bol su içmeyi ihmal etmeyin. Günde en az 2 sürahi
    12. Bu gıda desteklerini kullanırken herhangi bir şekilde yan etki meydana gelirse kullanımın
    dan vazgeçin.

    KARACİĞERLE İLGİLİ BU YAZI DEĞİŞİK KAYNAKLARDAN VE BU SAHADA Kİ ON BEŞ YILLIK DENEYİMLERİMDEN YARARLANILARAK HAZIRLANMIŞTIR.
    29 Şubat 2012
    #1
soru sor

Alakalı Aramalar:

  1. karacıger hastalıklarının nedenlerı

    ,
  2. sigara karaciğere zarar verir mi

    ,
  3. karaciğere domatesin zararları

    ,
  4. turşu karaciğere zararları