Karışık Turşu Tarifi..!!

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 20 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Karışık Turşu Tarifi..!!. Malzemeler 1.5 kg yeşil sivri biber 2.5 kg körpe salatalık 3 kg yeşil domates 3-4 Baş sarmısak 1 Adet orta boy lahana 1 Adet ayva 2-3... Çabuk Turşu Tarifi..!! Turşu Tarifi ...

  1. Malzemeler


    1.5 kg yeşil sivri biber
    2.5 kg körpe salatalık
    3 kg yeşil domates
    3-4 Baş sarmısak
    1 Adet orta boy lahana
    1 Adet ayva
    2-3 Adet havuç
    Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu

    Hazırlanışı
    Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.
    Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.
    Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.
    Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.
    Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.
    Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.
    Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.
    Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
    Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.
    Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.
    Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.
    Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz
    20 Ekim 2007
    #1
  2. oohhhh..yiyi yaa..yapan yok ki yiyekk..,:)))
    23 Ekim 2007
    #2
  3. paylasım ıcın sağol
    ellerınıze saglıkkk....
    10 Kasım 2007
    #3
soru sor