KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, kızılmaske üyesi tarafından 6 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi. KESTANE ŞEKERİ Malzemeler : ½ Kg Kestane 350 gr Tozşeker 2 tatlı kaşığı Vanilya Su Hazırlanışı : Kestanelerin dış kabukları... Badem Şekeri - Badem Şekeri Tarifi Peynir şekeri ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    KESTANE ŞEKERİ

    Malzemeler :

    ½ Kg Kestane
    350 gr Tozşeker
    2 tatlı kaşığı Vanilya
    Su

    Hazırlanışı :

    Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur.

    Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir.

    Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir.

    Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir.

    Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir.
    Sponsorlu Bağlantılar
    6 Ekim 2007
    #1
  2. :yuppi: çok güzel:DXD:):hehehe::muha::bravo::tamam::muahaha::tamam::tamam::tamam::tamam::yuppi::yuppi::yuppi:ü
    10 Ekim 2009
    #2
  3. :bravo::muha:çok:hehehe::hehehe::hehehe::hehehe::hehehe::hehehe:güzel:bravo::muha:
    10 Ekim 2009
    #3
  4. teşekkürler:)
    12 Ekim 2009
    #4
soru sor