keten tohumun faydaları....

İsimli konu WH 'Sağlık' kategorisinde, calikusubal üyesi tarafından 28 Nisan 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: keten tohumun faydaları..... Keten tohumunun faydaları 10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok;... Keten tohumunun faydaları.. Keten Tohumunun Faydaları ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Keten tohumunun faydaları
    10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
    Keten tohumunun yararları
    • Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    • Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    • Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    • Bağışıklık sistemini güçlendirir
    • Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    • Kalp-damar hastalıklarından korur
    • Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    • Yüksek tansiyonu düşürür
    • Romatizmal hastalıkları önler
    • Sinir sistemini güçlendirir
    • Hafızayı güçlendirir
    • Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    • Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    • Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    • Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    • Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    • Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    • Öksürüğü giderir
    • Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
    kullanılır
    • Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır
    Keten tohumu ne içerir?
    • Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    • Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    • Protein
    • Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    • Vitaminler
    • Mineraller
    • Aminoasitler
    Keten tohumu nasıl tüketilir?
    • Kaynatılarak içilebilir.
    • Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
    atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    • Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
    tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
    bir tada kavuşur.
    • Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    • Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
    mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    • Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
    yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

    Sponsorlu Bağlantılar
    28 Nisan 2007
    #1
soru sor