Kırmızı Etin Faydaları

İsimli konu WH 'Sağlık' kategorisinde, world_power üyesi tarafından 6 Nisan 2011 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Kırmızı Etin Faydaları. KIZIL MUCİZE KIRMIZI ET Öncelikle aşağıdaki tablomuzda 100 gram kırmızı etin besin değerlerini inceleyecek olursak ; KALORİ(cal) PROTEİN(gr) YAĞ(gr)... Toz kırmızı pul biberin faydaları Kırmızı Lahananın Faydaları Kırmızı Lahana Faydaları ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    KIZIL MUCİZE KIRMIZI ET


    Öncelikle aşağıdaki tablomuzda 100 gram kırmızı etin besin değerlerini inceleyecek olursak ;

    KALORİ(cal)
    PROTEİN(gr)
    YAĞ(gr)
    KOLESTEROL(mgr)
    KALSİYUM(mgr)
    282,3
    24,7
    17,64
    90,58
    10,58

    İçerdiği besin öğeleri ve değerleriyle , vücudumuzun günlük ihtiyaçlarını karşılamada ne denli önem teşkil ettiğini biraz daha iyi kavramış olacağımızı umuyorum. Biraz daha detaylara yer vermemiz gerekirse , ilk olarak bilinçli tüketicinin sağladığı faydaları gözden geçirmekte fayda var…

    Kırmızı Et, protein yönünden oldukça zengin bir besin maddesidir. Proteinler de , bildiğimiz üzere bütün canlı organizmaların en önemli yapı taşıdır. “ Peki nedir yahu bu proteinlerin sağladığı yararlar? ” dediğinizi duyar gibiyim.O halde hemen aşağıya teker teker sıralıyorum değerli okurlarım ;

    * Canlıların büyümeleri, üremeleri, kalıtım özelliklerinin bir nesilden diğer bir nesile taşınması protein içeren
    besinlerin aracılığı ile olur.
    * Canlı varlıkları , çeşitli hastalıklara karşı koruyan antikorlar gibi önemli maddeler de protein yapıdadır.
    * Hücrelerimize glikoz (şeker) alımını sağlayacak enerji dengesini sağlayan insülin protein yapıdadır.
    * Saç ve tırnak yapımızı meydana getiren keratin de protein yapısındandır.
    * Kasların büyük kısmı da miyozin ve aktin denilen protein türlerinden meydana gelir.
    Kırmızı Et , bebek ve özellikle de çocuklar için en önemli besin kaynaklarından biridir ve en yüksek derecede demir ihtiva eden gıdadır. Ayrıca ; gelişme ve büyüme, sağlıklı gözler, deri ve kemikler için gerekli olan vitamin A yüksek oranda bulunduğu için , vücudun sağlıklı gelişmesinde çok önemli bir rol üstlenir. Tüm bunların yanında kırmızı et , sağlıklı kemikler için Vitamin D , kırmızı kan hücreleri için gerekli olan Vitamin B12 , deri sağlığı ve yeni hücrelerin yapılanması için de Çinko içerir. Ayrıca ,sinir hastalıklarının ve pernisiyöz aneminin tedavisinde sıklıkla kullanıldığı gibi bağışıklık ve sinir sistemini çok büyük oranda destekler ve güçlendirir…
    Peki bu mucizevi gıda tüm tüketiciler için aynı faydaları sağlıyor mu ? Evet ama hayır sevgili arkadaşlar… “Ne demek yani şimdi bu?” dediğinizi düşünüyor ve ekliyorum ; yukarıdaki paragraflarda da değindiğim gibi , bu ince çizgiyi oluşturan tek büyük etken bilinçli tüketimdir değerli Vettürk okurları. Bunun önemini vurgulamak amacıyla , biraz da yanlış tüketimin yol açacağı zararlardan bahsetmekte yarar görüyorum ;
    Bildiğimiz gibi et , hayvansal kaynaklı bir besin grubu içinde iken aynı zamanda içeriğinde doymamış yağları bulundurur. Aşırı miktarlarda tüketilmesi sonucu kan yağlarının yükselmesine bağlı kalp damar hastalıklarının oluşmasına neden olur. Kırmızı etin yapısında oldukça fazla miktarda demir bulunur. Kırmızı etin fazla tüketilmesi halinde alınan fazla demirden dolayı idrarla kalsiyum atımı gözlenir. Yine aynı şekilde aşırı et tüketilmesi sonucu tansiyon yükselmesi, şişmanlık ve insülin metabolizma dengesi bozulacağından diyabet de gözlenebilir.Ancak bilinçsiz beslenme sonucunda oluşma ihtimali bulunan bu zararlı etkiler ,kırmızı etin faydalarının karşısında okyanusa karşı bir iç deniz gibidir arkadaşlar.Bu sebeple medyada son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız , kırmızı et tüketimine karşı yapılan saldırılara , yerli yersiz yorumlara kulak asmamalı , veteriner hekimlerin ve gıda uzmanlarının objektif görüşlerini alarak bu muhteşem nimeti yeterince tüketmeli ve değerini bilmeliyiz…
    Değerli okurlarım , bütün bu yazıdan şu sonuçları çıkarmamız gerekiyor ; Bu kızıl mucizeyi , kesinlikle günlük ihtiyaçlarımızın sınırlarını ve sağlık durumumuzu göz ardı etmeden doktorlarımızın da önerileri doğrultusunda tüketmeliyiz.Ve tabi ki Veteriner Hekim kontrolünden yoksun bir et düşünülemeyeceği için bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeliyiz…
    Sponsorlu Bağlantılar
    6 Nisan 2011
    #1
  2. Merhaba arkadaşlar. Günümüzde hayvanlar ahırlarda çok yapay koşullarda yetiştiriliyorlar. Hayvanlar suni yemlerle güneş ışığı görmeden hareket etmeden besleniyorlar. Tabi bu şekilde beslenen hayvanların sağlıklı olması düşünülemez. Onları yiyen insanlarda hasta oluyor.
    Doğal ortamlarında yetişen hayvanlarda vitamin, mineral ve diğer besleyici özelliklerin tam olduğunu düşünüyorum. Eğer bunlar tüketilirse insan sağlığına faydalı olabilir. Ben hayvansal ürünleri mümkün olduğunca köyümden getirtiyorum. Bulamayınca orvital, www.yabaani.com gibi sitelerden bu işle ilgilenen özel firmalardan etimi sütümü temin ediyorum. Ama bu şekildede kolay olmuyor. Sonuçta en iyi çözüm tükettiğimiz hayvansal ürün miktarını azaltmak.
    22 Ocak 2014
    #2
soru sor