Lokma - Lokma Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, kızılmaske üyesi tarafından 6 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Lokma - Lokma Tarifi. Lokma - Lokma Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1-1,5 su bardağı ılık su Yeteri kadar maya 1 Çay kaşığı tuz... Arnavut Böreği Tarifi Tarifi mutluluğun tarifi ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Lokma - Lokma Tarifi

    Malzemeler : (4 kişi için)

    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1-1,5 su bardağı ılık su
    Yeteri kadar maya
    1 Çay kaşığı tuz
    Kızartmak için :
    Ayçiçek yağı
    Şurup için :
    3 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    ½ limon suyu

    Hazırlanışı :

    Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın. Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın.
    Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın. Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin. Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır. (Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir. Sonra kullanılır.) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır.
    Sponsorlu Bağlantılar
    6 Ekim 2007
    #1
  2. çooooooooooook saol güsel tarif :)
    16 Şubat 2009
    #2
  3. :yuppi:oley beğendim bu tarifi
    21 Ağustos 2009
    #3
  4. çok teşekürler
    30 Ağustos 2009
    #4
  5. 8 Eylül 2009
    #5
  6. teşekkürler:)
    12 Ekim 2009
    #6
  7. yawhu yazdırdım yaw süpermiş annem çok beğendi çooook seviom ben lokmayı valla billa sewenler de güzel yazsın kaç kişi olduğunu bilmek isterim lütfen yazın nolur!!!
    16 Eylül 2010
    #7
  8. Çok saol:tamam:
    9 Ekim 2010
    #8
  9. çok güzel ellerinize sağlık
    15 Şubat 2011
    #9
  10. " LOKMACI BABA " DAN, LOKMA TATLISI TARİFİ

    LOKMA TATLISI

    MALZEMELER
    1 kg.un,1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı toz şeker,
    1 çay kaşığı tuz,1 kahve fincanı ay çicekyağı.

    ŞURUBU İÇİN
    2 kg.toz şeker, 5 su bardağı su
    1/2 limonun suyu.

    ŞURUP VE HAMUR HAZIRLIĞI
    Su,şeker ve limon suyunu kaynatın.
    Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika
    Kaynatıp altını kapatın.
    Un,maya,tuz,şeker ve ayçicekyağı ve ılık suyla çok
    Yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp ılık bir yerde
    Dinlenmeye bırakın.kabarınca yeniden karıştırın.
    Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmaları alıp yağda
    Kızartın ve soğuk şuruba atın.10-15 dakika bekletip
    Ilık olarak servis yapın.
    AFİYET OLSUN

    BİLGİNİZE VE İLGİNİZE !!!
    Lokma Tarifleri, Yerinizde Takım Edevatla
    Sıcak Lokma Dökme,Yerimizde Toptan Lokma Sipariş Verme,
    Ve Usta il Dilediğiniz Yerde Dilediğiniz Boy da
    Full Time –Part Time Lokma Dökülür,
    Çok Seçenek, Çok Çeşit.
    Sevinçte Ve Tasada
    Tatlıda Düşerse Başın Dara
    Hemen LOKMACI BABA' YI ARA

    Sevgimle Saygımla
    LOKMACI BABA
    Gsm: 0535.730.41.51
    HoÅŸgeldiniz
    4 Mart 2011
    #10
soru sor