Milföy Tatlısı Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 11 Aralık 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Milföy Tatlısı Tarifi. Malzemeler 4 su bardağı Un, 350 gr. Tereyağ, 1 su bardağı Su, 1 çimdik Tuz, 3,5 su bardağı toz Şeker, 1,5 su bardağı Su, 1 Limonsuyu, 1 Yumurta, 100... Ahududulu Milföy Tatlısı Cevizli Tahinli Milföy Tatlısı ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Malzemeler

    4 su bardağı Un, 350 gr. Tereyağ, 1 su bardağı Su, 1 çimdik Tuz, 3,5 su bardağı toz Şeker, 1,5 su bardağı Su, 1 Limonsuyu, 1 Yumurta, 100 gr. yeşil fıstık, 250 gr. Kaymak
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Tatlı Tarifleri
    Puanı: 0
    Tarifi Yazdır





    Yapılışı

    Un elenip ortası açılarak Tereyağ, Tuz, Limonsuyu ve 1 bardak Su ilave edildikden sonra etrafındaki Unlar alınarak orta yumuşaklıkta bir Hamur yapılır. 20 dakika dinlendirip altına ve üstüne Un serpin. Hamurun 4 ucunu bohça şeklinde açıp orta yerine tereyağ konur. Tereyağın üzeri hamurun 4 ucu ile kapanır. Merdane ile bir cm. kalınlığında dikdörtgen açılır ve üzerine nemli bir bez örtülür. 15 dakika sonra üstüne Un konarak aynı şekilde dikdörtgen açılır. 3 katlanarak tekrar 15 dakika dinlendirilir. Bu işlem 6 defa tekrarlanır. 6. açılışta 5 santim boyunda rulo şeklinde teneke kalıplara hamur kesilerek sarılır. Tepsiye dizilir üzerine yumurta sürülür. Yüksek hararetli fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıkınca; 3.5 su bardağı Şeker, 1.5 su bardağı Su bir çorba kaşığı Limon suyu bir taşım kaynatılarak, soğutulan şurup üzerine dökülür. Soğuduktan sonra içindeki kalıplar çıkarılır, içlerine kaymak doldurulur tatlıların iki uçları çekilmiş yeşil fıstığa bulanıp servisi yapılır...
    Sponsorlu Bağlantılar
    11 Aralık 2007
    #1
  2. paylaşım için sağoll
    11 Aralık 2007
    #2
  3. paylaşım için sağol
    ellerine sağlık
    16 Aralık 2007
    #3
soru sor