Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::>>>

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, breakerturk üyesi tarafından 19 Kasım 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::>>>. Tariflere geçmeden önce makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken bir iki ayrıntıdan da bahsetmek gerek. Her zaman büyük bir tencere kullanın. 225 gr.... Sİzİn İÇİn Sizin Için ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Tariflere geçmeden önce makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken bir iki ayrıntıdan da bahsetmek gerek. Her zaman büyük bir tencere kullanın. 225 gr. makarnaya 2,25 lt. su kullanın. Suya, bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı eklemeden önce suyun yeterince kaynadığından emin olun. Makarna tanelerinin birbirinden ayrılması için sadece 1 kez karıştırın. Eğer spaghetti gibi uzun bir makarna pişiriyorsanız, tamamının suyun içerisine girmesini sağlayacak şekilde dibe doğru batırın.

    Mutfak saatinizi kurun. Makarnanın ideal pişirme süresi 10-12 dakikadır. Ancak bu süre makarnanın şekline ve kalitesine göre değişir. En geçerli yol, tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında 8., 9. ve 10. dakikada makarnanın tadına bakın. Bu, özellikle yeni marka bir makarnayı denerken gerekmektedir. Soslu bir makarna yapacaksanız, kaynama süresini 1 dakika kısaltıp onu pişirme süresine ekleyebilirsiniz.

    Lavabonun içinde süzgeciniz hazır olsun. Süzgecin etrafından sıcak su akıtmaya başlayın ki, süzgeç sıcak makarnaya hazır olacak derecede ısınsın. Süzgecin nemli kalması makarnanın kurumasını engelleyecektir.

    ZEYTİNYAĞ VE SARMISAKLI SPAGETTİ
    Malzemeler:
    1’er adet kırmızı ve yeşil sivri biber
    4 - 6 diş sarmısak
    1 demet maydanoz
    400 gr. spaghetti
    100 ml. zeytinyağı
    60 gr. parmesan
    tuz

    Hazırlanışı:
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Biberleri uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Küçük küp doğrayın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Sarmısakları hafif tuz ilavesiyle dövün.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Maydanoz yapraklarını yıkayıp ince kıyın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Küp doğradığınız biberleri ve dövdüğünüz sarmısakları kızgın yağda kavurun. İsterseniz biraz tuz serpip ateşten alın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Parmesan peynirinin yarısını ince, yarısını iri rendeleyin.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnanın 100 ml. haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Önceden ısıtılmış büyük bir kasede makarna, ayırdığınız haşlama suyu, biberli yağ, maydanoz ve ince rendelenmiş peyniri karıştırın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnanın üstüne iri rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın. Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::


    KREMA SOSLU MAKARNA
    Malzemeler:
    1 demet yeşil soğan
    30 gr. tereyağı
    20 gr. toz şeker
    500 ml. domates püresi
    150 ml. sebze suyu
    400 gr. makarna
    150 gr. domates
    150 ml. krema
    25 gr. ince halka doğranmış frenk soğanı
    40 gr. parmesan peyniri rendesi
    tuz
    pul biber

    Hazırlanışı:
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Yeşil soğanları temizleyin. Beyaz ve açık yeşil kısımlarını çok küçük küp doğrayın. Tereyağında şeffaf oluncaya kadar kavurduktan sonra üzerine şeker serpin. Açık kahverengi oluncaya kadar karıştırarak karamelize edin. Domates püresini ve sebze suyunu ekleyin, üstü açık 10 dakika kaynatın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Domatesi 30 saniye kaynar suda bekletin. Soğuk sudan geçirip kabuğunu soyun. Dörde bölerek, çekirdeklerini çıkartın ve küp doğrayın. Sosa kremayı ekleyin. Tuz, pul biber ile tatlandırın. Küp domatesleri ekleyin.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnayı süzdükten sonra sos ile karıştırın. Üstüne frenk soğanını ve parmesan rendesi serpip servis yapın.

    SEBZELİ MAKARNA
    Malzemeler:
    150 gr. havuç
    150 gr. pırasa
    150 gr. sap kereviz
    200 gr. soğan
    1-2 yeşil sivri biber
    2 diş sarmısak
    60 ml. zeytinyağı
    15 gr. salça
    100 ml. sebze suyu
    400 gr. makarna
    15 gr. şeker
    tuz
    karabiber

    Hazırlanışı:
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın. Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::


    SOMONLU KELEBEK MAKARNA
    Malzemeler:
    100 gr. arpacık soğanı
    2 diş sarmısak
    40 gr. top karabiber
    100 gr. füme somon (dilimlenmiş)
    30 ml. Zeytinyağı
    100 ml. votka
    250 ml. krema
    1 paket kelebek makarna
    20 gr. tereyağı
    40 gr. krem peynir
    1/2 demet dereotu
    tuz
    karabiber

    Hazırlanışı:
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: 80 ml. votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin::::: Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın.
    Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün. Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz.

    MAKARNA OKULU Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::

    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::

    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::

    Özel Makarna Sosları Sizİn iÇin:::::

    MAKARNA ÇEŞİTLERİ
    Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır.
    Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur.
    Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur.
    Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur.
    Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makarnasıdır; her sosa uyum sağlar.
    Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar.
    Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur. Sosta kullanılan iri malzemeleri tutar.
    Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur.
    Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir.
    Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur
    Sponsorlu Bağlantılar
    19 Kasım 2007
    #1
  2. paylasım ıcın sağol
    ellerınıze saglıkkk..
    27 Kasım 2007
    #2
soru sor