PEYNİRLİ İRMİK HELVASI Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 27 Kasım 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: PEYNİRLİ İRMİK HELVASI Tarifi. Malzemeler 1 su bardağı irmik 1.5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1/2 paket margarin 1 su bardağı dilimlenmiş tuzsuz antep peyniri süslemek... İrmik helvasi İrmik Helvası Tarifi ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Malzemeler

    1 su bardağı irmik
    1.5 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    1/2 paket margarin
    1 su bardağı dilimlenmiş tuzsuz antep peyniri
    süslemek için fıstık, badem, tarçın.
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Tatlı Tarifleri
    Puanı: 3
    Tarifi Yazdır





    Yapılışı

    Yağ ile irmik hafif bir renk alıncaya kadar kavrulur. Şeker ilave edilip karıştırılır. Suyu soğuk olarak ilave edilir. Karıştıra karıştıra pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır. Peyniri karıştırılır. tencerenin kapağı kapatılır. 1-2 dakika dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
    Sponsorlu Bağlantılar
    27 Kasım 2007
    #1
  2. paylaşım için saol
    ellerine sağlık
    28 Kasım 2007
    #2
soru sor