Pii - Pii Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, kızılmaske üyesi tarafından 6 Ekim 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Pii - Pii Tarifi. Pişi - Pişi Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr. Oetker Mayalı Un 4 çay bardağı ılık su Kızartmak için: Sıvı yağ Üzeri için: Susam... Arnavut Böreği Tarifi Tarifi Profiterol Tarifi ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Pişi - Pişi Hazırlanışı

    Malzemeler:
    Hamur:
    1 paket Dr. Oetker Mayalı Un
    4 çay bardağı ılık su
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Üzeri için:
    Susam
    Çörek otu

    Hazırlanışı:
    Hamur: Un ve mayayı karıştırın. Üzerine suyu ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın. Hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.

    Süre sonunda hamuru biraz karıştırıp ellerinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın. Arzuya göre şekillendirilen hamuru, çörek otu ve susama batırarak da kızartabilirsiniz.
    Sponsorlu Bağlantılar
    6 Ekim 2007
    #1
soru sor