Portakal Sulu Pırasa Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, fazil_koc üyesi tarafından 16 Haziran 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Portakal Sulu Pırasa Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa. Arkadaşlar Portakal Sulu Pırasa Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, portakal sulu pırasa ve... Zeytinyağlı Pırasa Zeytinyağlı Pırasa ...

  1. Arkadaşlar Portakal Sulu Pırasa Portakal Sulu Zeytinyağlı Pırasa ile ilgili bilgileri bu yazıda paylaşıyorum. Yaşam kategorisinde, portakal sulu pırasa ve portakal sulu zeytinyağlı pırasa hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Bu konu umarım işinize yarar.

    pırasa yemeğine soğan konur mu portakallı pırasa tarifi portakallı pırasa yemeği pırasa kereviz havuçlu portakal zeytinyagli pirasa portakal suyu

    Portakallı Pırasa



    Portakallı Pırasa Tarifi 1


    Malzemeler:

    • 1 kg. pırasa
    • 2 havuç
    • 2 portakal
    • 2 çorba k. pirinç
    • 1 kase arpacık soğan
    • zeytinyağı
    • Tuz, şeker

    Hazırlanışı

    Tencereye zeytinyağını alın.Üzerine* arpacık soğanları ve 2 adet havucu ilave edin ve birlikte* soteleyin.Daha sonra 1 kilo pırasayı iri olarak kesin.Daha sonra tencereye* ilave edinn ve bir taşım* karıştırın.2* adet portakalın suyunu sıkın.Pırasaların üzerine portakal suyunu sıkın.

    Üzerine 2 çorba kaşığı pirinci ilave edin.Üzerine tuz ve şekeri ilave edin.Porakallı Pırasayı kendi suyuyla pişirin.Soğuduktan sonra servis edin.

    Portakallı Pırasa Tarifi 2


    Malzemeler

    • 1 kg pırasa
    • 1 adet havuç
    • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 y.k. pirinç
    • ½ çay bardağı zeytinyağı
    • tuz

    Hazırlanışı
    Soğanlar yemeklik doğranıp verev yada yuvarlak doğranmış havuçlarla beraber zeytinyağında sotelenir.Verev doğranmış pırasalar eklenip portakal suyu ilave edilir.Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.Pişmeye yakın pirinç eklenir.Pirinçler pişince tencerenin altı kapatılıp soğuk servis yapılır.
    PÜF NOKTASI: 1. Zeytinyağlılar çok yüksek ateşte pişmez. Yüksek ateşte yağ yanarak yemeğin kalitesini bozar.
    2.Portakal suyu Şekerli olduğundan ayrıca Şeker eklenmez.
    3. İstenirse portakal suyu yerine 1 limon suyu ile de yapılır.

    Portakallı Pırasa Tarifi 3


    Malzemeler:

    • 1 kg pırasa
    • 1 adet portakalın suyu
    • 1 adet portakal kabuğu rendesi
    • 1 adet limonun suyu
    • 2 adet havuç
    • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 2 çorba kaşığı pirinç
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı su

    Hazırlanışı :
    Pırasalar yıkanır, 2 parmak eninde doğranır, tencereye aktarılır. Üzerine doğranmış havuç, portakal suyu, portakal rendesi, limon suyu, kuş üzümü, 1 çay bardağı zeytinyağı ve pirinç konur. Tencere orta ateşli ocağa yerleştirilir. Pırasalar yumuşamaya başlayınca şeker, tuz ve sıcak su eklenir. Pişince tencerenin içinde 15 dakika dinlendirilir, servis tabağına konur. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.

    Portakallı Pırasa Tarifi 4


    Malzemeler

    • 4 sap plrasa
    • 3 adet havuç
    • 2 avuç arpacık soğanı
    • 1 adet Washington portakalı
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı sızma zeytinyağı
    • 3 su bardağı içme suyu

    Hazırlanışı
    Ayıklayıp yıkadığınız dört sap pırasa ile üç adet havucu baklava şeklinde verev olarak doğrayın. İki avuç ayıklanmış arpacık soğanı ile birlikte bir tencereye koyun. Bir adet portakalını kabuğunu rendeleyip bir yemek kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tuzla birlikte üzerine serpiştirin. Kabuğu rendelenmiş portakalı kaim yuvarlak şekilde dilimleyip üzerine dizin. İki su bardağı sızma zeytinyağı ve üç bardak su ilave edip ağır ateşte bir saat boyunca pişirin. Suyunu çeken yemeğin hafif dibini tutmasını bekleyin. Pirinç koymadık ve dibini tutmasını istedik. Yanık kokusunun ayrı bir lezzet vereceğini unutmayın.
    16 Haziran 2013
    #1
soru sor