Şambaba (Baba Tatlısı) Tarifi

İsimli konu WH 'Damak Tadı' kategorisinde, spartakus üyesi tarafından 11 Aralık 2007 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Şambaba (Baba Tatlısı) Tarifi. Malzemeler Şeker 3 1/2 su bardağı Tuz 1/4 tatlı kaşığı Su 3 3/4 su bardağı Kaymak 2 1/4 su bardağı Limon suyu 2 tatlı kaşığı Margarin 1/3 su... Bonbon Tatlısı - Bonbon Tatlısı Tarifi Burma Tatlısı - Burma Tatlısı Tarifi ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Malzemeler

    Şeker 3 1/2 su bardağı
    Tuz 1/4 tatlı kaşığı
    Su 3 3/4 su bardağı
    Kaymak 2 1/4 su bardağı
    Limon suyu 2 tatlı kaşığı
    Margarin 1/3 su bardağı
    Un 2 1/3 su bardağı
    Kuru maya 3/4 yemek kaşığı
    Pudra şekeri 3/4 çay bardağı
    Yumurta 3 adet
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Tatlı Tarifleri
    Puanı: 2
    Tarifi Yazdır





    Yapılışı

    Şekeri ve 3 1/2 su bardağı suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan al. Yağı erit ve beklet. Unu geniş bir kaba ele, ortasını aç. Maya ve 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1/2 çay bardağı ılık su ile ezip unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet. Unun ortasını tekrar aç. 3 yumurta kır. Etrafına tuz ve kalan pudra şekerini serp, gerekirse ılık su ilavesiyle boza kıvamında bir hamur hazırla, elle iyice çırparak özleştir ve 1/4 su bardağı yumuşatılmış yağı ekleyip hamura yedir. Üzerine nemli bir bez örtüp, ılık ortamda 20 dakika mayalandır. Bir porsiyonluk tatlı kalıplarını 1 1/2 yemek kaşığı yağ kullanarak yağla. Hamuru kalıpların yarısına kadar doldur. Ilık ortamda yaklaşık 1 saat, tekrar mayalandır. Önceden ısıtılmış orta altı sıcaklıktaki fırında altı ve üstü koyu pembe renkte, yaklaşık 25 dakika pişir. Fırında çıkan tatlıları şuruba at, kapağı kapat, kısık ateşte, bir iki kez kevgirle alt-üst ederek yumuşayıncaya ve hacimleri bir kat genişleyinceye değin kaynat. Tatlıları servis tabağına diz. Kalan şerbeti 5 dakika kaynatıp koyulaştır ve tatlıların üzerine dök. 5 dakika sonra tabakta biriken şerbeti tekrar tencereye al, tekrar koyulaştır ve tatlıların üzerine dök. Soğuyunca üzerlerine veya parçalamadan enine kesip aralarına kaymak koy.
    Sponsorlu Bağlantılar
    11 Aralık 2007
    #1
  2. paylaşım için saol
    13 Aralık 2007
    #2
  3. paylaşım için sağol
    ellerine sağlık
    16 Aralık 2007
    #3
soru sor