Yufkalı Börek çeşitleri Yufkalı Börekler

İsimli konu WH 'Yaşam' kategorisinde, YBilgiNN üyesi tarafından 3 Mayıs 2013 tarihinde yazılmıştır. Konu Özeti: Yufkalı Börek çeşitleri Yufkalı Börekler. yufkalı börek çeşitleri ve yufkalı börekler ile ilgili bu yazıda Yufkalı Börek çeşitleri Yufkalı Börekler hakkında kısa özet bilgiler bulabilirsiniz.... > Yufkalı pirzola Yufkalı Piliç ...

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    yufkalı börek çeşitleri ve yufkalı börekler ile ilgili bu yazıda Yufkalı Börek çeşitleri Yufkalı Börekler hakkında kısa özet bilgiler bulabilirsiniz. İnşallah işinize yarayacağını düşünüyorum...Yaşam paylaşım uzmanından...

    yufkalı börek yufka böreği çeşitleri yufkali borek tarifleri yufkayla yapılan börekler yufka börek çeşitleri

    Yufkalı Börek çeşitleri Yufkalı Börekler

    Yufkalı Börekler



    Yufka Böreği Tarifi


    MALZEMELER

    • 5 adet yufka
    • 2 su bardağı yoğurt
    • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın).
    • 2 ym. kaşığı becel yağı
    • İçi için;
    • Beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz

    HAZIRLANIŞI

    Yağ yoğurt ve yumurtayı blenderde iyice karıştırın. Yufkalardan 1 tanesini kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Diğer 2yufkayı tek tek hazırladığınız harca batırıp* , parçalayarak tepsiye yerleştirin. Zaten yufkalar ıslanınca kopuyorlar.Üzerine iç malzemenizi yayın. Kalan 2 yufkayı da ıslatıp tepsiye yayın. Dışta kalan yufkayla böreğin üzerini kapatın. ayırdığınız yumurta sarısını kalan harca katıp böreğe dökün. Dilimlere kesip* daha önceden ısıtılmış fırında pişirin.

    Kıymalı Yufka Böreği


    Malzemeler :

    • 6 adet hazır yufka
    • 250 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • maydanoz (bir tutam)
    • 2 yumurta
    • Biraz sıvı yağ
    • tuz
    • Yarım kilo süt

    Hazırlanışı

    Hafif yağlanmış tepsiye 6 yufkanın ilk ikisini dizelim. Sonra yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz karışımından azar azar yufkaların üzerine sürelim.* İnce doğradığımız soğanlarla kıymaları kavurduktan sonra yufkaların üzerine sütlü karılım ve kıymalı soğanlı karışımdan kat kat serelim. Bütün yufkalar bitince kalan sütlü ve yunurları karışımı yufkaların üzerine dökerek her tarafına gezdirelim. 200 derec fırına vererek pişirelim. İsterseniz üzerine çrek otu serpiştirebilirsiniz.

    Not : Kıymaları ve soğanları çok yağda değil hafif yağda hatta pişirdiğimiz tencerenin üzerine kapak kapatarak yumuşamalarını sağlayarak pişirelim. Açık olduğu zaman fazla yağ olmadığından dolayı soğanlar pek pişmiyor, kapak kapama işlemi soğanların buharlaşma yöntemiyle daha çabuk yanmadan pişmesine sebep oluyor. Bu yapmamın nedeni kıymanın yağlı oluşu.

    Sodalı Yufka Böreği (4 Kişilik)


    Malzemeler:

    • 2 şişe soda
    • 5 adet yufka
    • 3 adet yumurta
    • 200 gram margarin
    • 100 gram beyaz peynir
    • 1 demet maydanoz
    • 1 kase kaşar peyniri rendesi (arzuya göre)

    HAZIRLANIŞI :

    Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine eritilmiş margarini kaşıkla gezdirelim. Tekrar yufka serelim. Yağ gezdirelim. Ortadaki yufkamın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim.
    Diğer yufkaları da aralarını yağ*layarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. 3 yumurtayı çırpalım. Tepsideki yufkanın üzerine dökelim.
    2 şişe sodayı üzerine gezdirelim. Böreğimizi önceden ısıtılmış 200 dereceli fı*rında altı ve üstü pembeleşene dek kızartalım.
    Böreğimizisoğutmadan servis ya*palım. (Arzu ederseniz pişirmede önce üzerine kaşar peyniri rende serpin).
    Not: Soda, böreğe kabarıklık yumuşaklık sağlar.
    Sponsorlu Bağlantılar
    3 Mayıs 2013
    #1
soru sor