10 Kat Hızlı Flash Player
Åžu sıralar Flash Player’in durumu tartışıla dursun, Adobe çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.Apple ile olan Flash Player kavgası devam ederken ve HTML 5 ile Flash Player’in geleceÄŸi tartışılırken adeta bütün bu tartışmalara noktayı koyarcasına Adobe Flash Player 10.2, bir önceki sürümüne göre 10 kat daha hızlı olacağı duyuruldu.
Adobe’un Photoshop Ürün Müdürü John Nack Flash’ın yaptıklarını ÅŸu ÅŸekilde özetliyor.; “Verinin ÅŸifresini çözmek dışında Flash, YUVverilerini RGB renk bölümüne dönüştürmek ve diÄŸer Flash unsurlarıyla birleÅŸtirmek zorunda. Daha sonra da internet tarayıcısıyla etkileÅŸime geçip videoyu kullanıcıya ulaÅŸtırıyor.”
Bazı firmaların Flash’tan uzaklaÅŸma nedenleri beklenmedik çökmeler ve açıkların ortaya çıkmasıydı.Zararın neresinden dönersen kardır fakat Adobe’un bu giriÅŸimi acaba geç mi kaldı sorusunu akıllara getirdi.Bakalım Flash Player internetin vazgeçilmezi olmaya devam edecek mi?
Yorum Yap